burgemeester-beek-886x102414 februari 2014

Burgemeester Ralf Krewinkel Beschermheer Babsenvereniging Limburg

Ralf Krewinkel, voorheen burgemeester van de gemeente Beek, nu van de gemeente Heerlen, heeft zijn “Jawoord” gegeven op de vraag van Babsenvereniging Limburg om Beschermheer te worden van deze vereniging.

Limburg telt op dit moment ca. 90 BABSen die officieel beëdigd zijn door de Rechtbank en in dienst zijn van een Limburgse gemeente. Van deze 90 BABSen zijn er inmiddels 56 lid van de Babsenvereniging Limburg. Eén van de eerste leden was de heer Ralf Krewinkel. Hij is op dit moment nog de enige burgemeester van Limburg die lid is. Ook een burgemeester treedt af en toe aan als BABS bij het voltrekken van huwelijken.

De heer Krewinkel draagt de Babsenvereniging een bijzonder warm hart toe en dat was dan ook de reden voor het bestuur om hem te vragen om beschermheer te worden. De heer Krewinkel: ”Trouwambtenaar ofwel BABS zijn, is een van de bijzondere en zeer speciale elementen van mijn werk. Het is altijd mooi om twee mensen in de echt te verbinden en als ik daar op mijn manier een bijdrage aan kan leveren doe ik dat heel graag.”

De Babsenvereniging Limburg is zeer vereerd met de toezegging van de heer Krewinkel en roept andere Limburgse burgemeesters ook op lid te worden. En natuurlijk ook de BABSEN van zijn of haar gemeente aan te sporen om zich aan te sluiten bij de Babsenvereniging Limburg.